Yatch and Greystone


Fra Marina Del Rey. “yatchen” i bakgrunnen

Vi var så sykt happy i går da vi ble invitert på yatch fest.. men da vi kom dit så var det vel mere en båt, enn en yatch. Den var kjempe stor, men kanskje ikke slik man ser for seg en yatch da. Og det var bare gamle menn og russiske damer der så vi stakk relativt fort. Diktet opp at hunden vår var låst inne i leiligheten og bla bla. Haha vi satte opp det skuespillet der Thea ringte meg og jeg latet som om jeg snakket med en annen og så latet vi som om vi ble helt hysteriske og bare: OMG! our dog is alone in our apartment!!! 

Så stakk vi. Fikk gratis mat da og stjal til og med litt med hjem. Fattige studenter. 

 

så dro vi på Greystone 


Dårlig bilde, men var masse paparazzi utenfor en resturant da vi var på vei til Greystone, så vi gikk bort og der satt Eva Longoria i bilen sin!!!

 

 

 

 

 

mobilen ..


fin

Jeg eier ikke sans for å ta vare på tingene mine, sjelden jeg har en mobil lengere enn 6 månender igrunn. Nå har jeg da ødelagt blackberryen min 2 ganger. Første gang helt jeg seriøst en hel starbucks latte over den, men den begynte å funke igjen, men litt blinkene skjerm og slikt som hører med når man bader mobilen i kaffe. Andre gang så gjorde jeg akkurat det samme! Denne gangen var det hjemmelaget kaffe som ramlet over den og teppe… 

så nå blinker og lyser den sitt eget liv. Av og til kan jeg se skjermen, andre ganger ikke. Mobilen funker, men skjermen er litt på jordet.

 

I dag må jeg på t mobile og få fikset den. Vet at forsikringen dekker vannskader så håper kaffe er vann..

 

Ting jeg ikke visste om LA


referer til nr 7

1: Det er kaldt her, kan komme ned til 5 grader om nettene her og når det da i tillegg regner og blåser stiv kuling så blir det fort veldig kaldt.

2: Time is money. Det er hvertfall det amerikanere sier.. de er til tider sykelig opptatt av penger og matralisme på en helt annen måte enn hjemme i Norge.

3: Checks is still being used. Internett betaling er noe nytt for dem.. utrolig slitsomt og kostbart med sjekker. 

4: Taxi sjafører er noen luringer. Er kjempe greit å sitte i taxi og plutselig se takstameteret hoppe fra 5 til 60 dollar bare rundt svingen. De prøver å lure meg hele tiden!! sakner ned når de vet det snart blir rødt, kjører bare turistveier slik som sunset, hollywood, la brea etc… 

5: taxes is not included. I USA setter man prisen på varen uten taxes så når du kommer til kassen og skal betale spretter prisen opp fra 179 til 209 dollar. Litt irriterende

6: Været igjen: Det regner her! 

7: Plastic is fantastic. Hvertfall ifølge amerikanske jenter. 

 

 

First day of spring

 Et bilde av bakgården vår, ikke fult så glamorøst… men dere ser hvertfall at det er sol da. Har ikke vært så mye sol den siste uken, har vært kaldt og regnet masse. Men i dag er det first day of spring og solen er her!

Elsker våren, gleder meg til enda varmere dager fremover!

 

Mitt lille land

I dag ble vi 5 millioner mennesker i Norge, og mye av denne vekten skyldes innvandring. Før jeg flyttet til USA, så var jeg mot innvandring. Hvorfor skulle alle disse menneskene bo i mitt land? Men etter å ha bodd i USA i nå 8 månender, så ser jeg ting fra en helt annen side. USA er bygget opp av innvandring, alle som er her rett og slett innvandrere og ingen vet hvem som kom hit først lenger. LA er en smeltedigel av forskjellige mennesker og kulturer og det er nettopp derfor det er så bra her (bortsett fra været da). Her har jeg lært å akseptere forskjeller for jeg har sett ting utenfra som innvandrer. Jeg vet nå hvordan det er å være ny i et land, og jeg har famlet meg frem like mye som innvandrere i Norge har gjort og kommer til å gjøre. Jeg har tråkket på kulturelle grenser og sagt ting man absolutt ikke sier her, men som for meg som nordmann ikke forstår. Jeg har uttalt ord feil og vært vanskelig å forstå noen ganger. Jeg har bare hengt med skandinavere og bare spist skandinavisk mat. Jeg kan språket her, men ikke alltid vet jeg hvordan jeg skal utrykke meg. Slik er det å være ny. 

Man kommer til en fremmed verden hvor ting ikke er som hjemme og man begår feil. Men siden USA er bygget opp av innvandrere så tilgir de lettere disse feiline og dømmer ikke folk fordi de kanskje ikke kan språket flytende eller bare vil spise deres egen mat. 

Nå som Norge er blitt 5 millioner mennekser så er den største utfordringen for oss innvandringen og integrering, men mest av alt er det tolleranse vi må lære oss. “Vi frykter det vi ikke vet noe om” heter det, og det tror jeg stemmer veldig bra. Kanskje ikke så lett å bli kjent med nye kulturer i lille Norge, men da går det ann å reise og oppleve den andre steder. Uten tolleranse så kommer vi ingen vei.

 

Christine